Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Εξόρμηση στη Λίμνη Ευβοίας

Η βόρεια Εύβοια είναι πανέμορφη κάθε εποχή του χρόνου και μας προσκαλεί για μέρες γεμάτες χαλάρωση και ηρεμία. Κατάφυτες πλαγιές, γραφικά ψαρολίμανα, καταρράκτες, ποτάμια κάτω από πελώρια πλατάνια, ιστορικά μοναστήρια συνθέτουν το σκηνικό αυτού του υπέροχου τόπου.

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, μέσα από μια διαδρομή από δάση και κοιλάδες αλλά και πολλές στροφές, η Λίμνη Ευβοίας περιμένει να την ανακαλύψετε. Γραφικός οικισμός, με υπέροχα καλντερίμια, αμέτρητες βαρκούλες αραγμένες στα ήσυχα γαλανά νερά της θάλασσας, παραδοσιακά σπίτια με όμορφα λουλούδια. 

Περπατώντας στα σοκάκια νιώθεις πως βρίσκεσαι σε νησί! Τα σπίτια είναι χτισμένα αμφιθεατρικά, το ένα δίπλα στο άλλο, με ξύλινες πόρτες και παλιά οικόσημα σε πολλά από αυτά.
Το πράσινο σμίγει με το γαλάζιο των νερών και του ουρανού, ενώ η επιβλητική παρουσία του Καντηλιού , του βουνού που στέκει φύλακας της Λίμνης, ολοκληρώνει αυτό το ειδυλλιακό τοπίο.
Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει ο ναός της Θεοτόκου με το εντυπωσιακό καμπαναριό. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το ιστορικό-λαογραφικό μουσείο, το οποίο περιλαμβάνει Αρχαιολογική Συλλογή με αξιόλογα αγγεία και νομισματική συλλογή, ταφικές επιγραφές, έγγραφα Ιστορικού αρχείου Λίμνης, καθώς και τράπεζα προσφορών βυζαντινής περιόδου και το μουσείο υδροβιολογίας, με απολιθωμένα εκθέματα από τον κόσμο του βυθού.
Ανεβαίνοντας πιο ορεινά, συναντάμε την υπέροχη βοτσαλωτή παραλία των Ροβιών με τις παραθαλάσσιες ταβέρνες. Από τα πιο γνωστά μοναστήρια της περιοχής είναι η μονή του Οσίου Δαυίδ αλλά λίγο πιο ψηλά θα δείτε τους καταρράκτες κοντά στο χωριό Δρυμώνα. Το τοπίο είναι πραγματικά συναρπαστικό!
Στην περιοχή της Λίμνης υπάρχουν όμορφα ξενοδοχεία αλλά και αγροτουριστικές μονάδες αν θέλετε να μάθετε για τη φύση της περιοχής και να μείνετε σε ένα πιο φυσικό και ζεστό περιβάλλον. 
Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες ξεχωρίζουν για το φρέσκο ψάρι, το τηγανόψωμο αλλά και τα ψητά στα κάρβουνα. 

Ένα σαββατοκύριακο στη Βόρεια Εύβοια και ιδιαίτερα στην περιοχή της γραφικότατης Λίμνης θα ανανεωθείτε και θα ξεκουραστείτε. Η εποχή του Φθινοπώρου είναι ιδανική καθώς η δροσιά κάνει τις βόλτες πιο άνετες και ρομαντικές. Το χειμώνα έχει αρκετό κρύο και συχνά πιάνει χιόνι η περιοχή. Το καλοκαίρι η θερμοκρασία στην περιοχή της Λίμνης είναι αρκετά υψηλή με καύσωνες αλλά οι Ροβιές και τα γύρω ορεινά χωριά είναι πιο δροσερά. 

tips
* Υπάρχουν πολλά όμορφα χωριά αν θέλετε να επισκεφτείτε, όπως Σκεπαστή, Δάφνη και Κεχριές και φυσικά μην χάσετε τους υπέροχους καταρράκτες Δρυμώνα. 
* Στην επιστροφή απολαύστε τον καφέ σας στην όμορφη παραλία Χαλκίδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου