Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Το Φθινόπωρο έχει και τα καλά του

Αν και ουδείς μίσησε το καλοκαιράκι, με την ανέμελη διάθεση, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να γιορτάσεις το Φθινόπωρο.


Αρκετά με τον ήλιο, τη ζέστη και τον ιδρώτα, ήρθε μάλλον η ώρα να μπορείς να περπατάς αμέριμνα ακόμη και το μεσημέρι. Και φυσικά, η θερμοκρασία δεν είναι ο μόνος λόγος. Σου παρουσιάζουμε μερικούς ακόμη:

1. Τα χρώματα
Δεν χωρά αμφιβολία πως τα χρώματα του φθινοπώρου είναι εντυπωσιακά! Το πέσιμο των φύλλων, το χρυσαφί τους χρώμα και το υπέροχο τοπίο που δημιουργούν φτιάχνουν μια ατμόσφαιρα α μη τι άλλο ρομαντική. Διαφωνεί κανείς;
2. Τα αρώματα
Τα αντιηλιακά μπαίνουν στη ντουλάπα, το ίδιο και τα διακοσμητικά που θυμίζουν καλοκαίρι. Τα κοχύλια και τα κεριά με θαλασσινό αέρα αντικαθίστανται και το σπίτι γεμίζει αρώματα φθινοπώρου. Κεριά, κανέλα, μοσχοκάρυδο ταιριάζουν στο φθινόπωρο και στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού και δίνουν αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας.
3. Καιρός για χουχούλιασμα
Σκέψου τα ελαφριά πουλοβεράκια σου και την αίσθηση κάθε φορά που τα φοράς. Σκέψου πόσο ωραία νιώθεις κάθε φορά που βάζεις ένα φρεσκοπλυμμένο χουχουλιάρικο πουλοβεράκι και πόσα θετικά συναισθήματα πλημμυρίζεις. Αυτό από μόνο του είναι λόγος γιορτής.
4. Βολτούλα στη δροσιά
Αν τα καλοκαιρινά απογεύματα ήταν εφιάλτης, με τον ήλιο να καίει κι εσένα να μην μπορείς να κάνεις βήμα από τη ζέστη και την αποπνικτική ατμόσφαιρα, ήρθε η ώρα να ανακουφιστείς. Το φθινόπωρο έχει ήδη μπει και οι θερμοκρασίες αρχίζουν να υποχωρούν. Σύντομα θα μπορείς να κάνεις αμέριμνη τους περιπάτους σου δίχως την ανάγκη καπέλου, αντιηλιακού κι όλου του απαραίτητου για το καλοκαίρι εξοπλισμού.
5. Φθινοπωρινή βροχούλα
Οι βροχερές ημέρες του φθινοπώρου - όποτε κι αν έρθουν - είναι τόσο γαλήνιες. Είναι άκρως χαλαρωτικό να ανοίγεις το παράθυρο και να αφήνεσαι στους ήχους της βροχής και τις μυρωδιές που αναδύονται. Άσε το νου να ταξιδέψει κι απόλαυσέ το.
6. Ζεστά ροφήματα
Ακόμη κι αν τα κρύα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, το φθινόπωρο σηματοδοτεί την έναρξη των ζεστών ροφημάτων που ίσως τόσο σου έχουν λείψει. Προετοιμάσου, αγόρασε καινούριες κούπες και υποδέξου το κρύο όπως αρμόζει.
7. Πίσω στα θρανία
Οι μαμάδες μπορούν να αντιληφθούν πολύ καλά για πιο λόγο το συγκεκριμένο απότελεί λόγο χαράς. Αν όλο το καλοκαίρι έτρεχες πίσω από παιδάκια που έτρεχαν, έπαιζαν και ξεσάλωναν, πλέον ήρθε η ώρα να ηρεμήσει λίγο το κεφαλάκι σου. Αλλά και για τα ίδια τα παιδάκια - αν και η επάνοδος θα είναι αρχικά κάπως δυσάρεστη - η σχολική ζωή θα τα χαροποιήσει. Ήρθε η ώρα της επιλογής για νέα σχολική τσάντα, τετράδια, φακέλους αλλά και παιχνίδι με τους συμμαθητές.
Τελικά το φθινόπωρο έχει και τα καλά του!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου