Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Απολέπιση

Η επιδερμίδα στο σώμα και το πρόσωπο χρειάζεται απολέπιση 1 με 2 φορές την εβδομάδα.  Το δέρμα ανανεώνει καθημερινά τα κύτταρα του δημιουργώντας συνεχώς νέα, τα οποία όταν πεθαίνουν  “κάθονται” στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Τα νεκρά κύτταρα που παραμένουν στην επιδερμίδα την κάνουν θαμπή και τραχιά. Όσο μεγαλώνουμε η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων μειώνεται, οπότε επιβάλλεται συχνότερη απολέπιση.   Τα απολεπιστικά προϊόντα βοηθούν την επιδερμίδα να απομακρύνει  τα νεκρά κύτταρα και να αναδείξει τη χαμένη λάμψη της.


Στην αγορά κυκλοφορούν πολλών ειδών απολεπιστικά προϊόντα ανάλογα με τον τύπο της κάθε επιδερμίδας. Μπορείτε όμως να φτιάξετε και μόνη σας χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε στην κουζίνα σας. Σας προτείνω μερικές από τις πιο αγαπημένες μου και πανεύκολες συνταγές απολέπισης τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιείτε στο σώμα σε καθημερινή βάση, αλλά και στο πρόσωπο μία με δύο φορές την εβδομάδα.


Μία κουταλιά μέλι μία κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρη, και  μία κουταλιά κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και κάντε με αυτό σε καθαρή επιδερμίδα απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Τα ίδια υλικά σε μεγαλύτερη ποσότητα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και για την απολέπιση του σώματος. Άλλη μία καταπληκτική φυσική συνταγή για απολέπιση είναι ζάχαρη με ελαιόλαδο.

Μία κουταλιά αγνό παρθένο ελαιόλαδο και μία ζάχαρη. Ανακατεύετε με ένα κουταλάκι τα υλικά να ενωθούν και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε καθαρό πρόσωπο κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Ξεβγάλτε πολύ καλά, και συνεχίστε πλένοντας το πρόσωπο με ένα απαλό υγρό καθαρισμού προσώπου.

Η καλύτερη στιγμή για απολέπιση είναι την ώρα του μπάνιου. Αν θέλετε να δείτε την επιδερμίδα σας να λάμπει και να είναι πιο απαλή από ποτέ, μία με δύο φορές την εβδομάδα απολαμβάνοντας ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο, αφήστε τους ζεστούς υδρατμούς να πλημμυρίσουν τον χώρο όπως σαν να βρισκόσασταν μέσα σε ένα χαμάμ. Χαλαρώστε και περιμένετε λίγη ώρα ώστε να διασταλούν οι πόροι της επιδερμίδας, και κάντε απολέπιση στο σώμα και το πρόσωπο.

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό γάντι  στο σώμα. Κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις επιμένοντας στα πιο δύσκολα και σκληρά σημεία όπως τα γόνατα και αγκώνες ή οπουδήποτε έχει ανάγκη το σώμα σας περισσότερο. Συνεχίστε την απολέπιση στο πρόσωπο με την ειδική απολεπιστική κρέμα προσώπου.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα απολέπισης που κυκλοφορούν στο εμπόριο ή τις συνταγές που σας προτείνω παραπάνω. Μην χρησιμοποιείτε τα scrub σώματος  που κυκλοφορούν στην αγορά, στο πρόσωπο σας. Η επιδερμίδα του προσώπου είναι πιο ευαίσθητη και είναι πολύ πιθανό να την τραυματίσετε. Αντίθετα για το πρόσωπο αγοράστε ένα προϊόν απολέπισης ειδικό για τον τύπο της επιδερμίδας σας ή χρησιμοποιήστε μια από τις παραπάνω συνταγές.

Προσέξτε να μην τρίβετε το πρόσωπό σας δυνατά ιδιαίτερα αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα. Βάλτε μια μικρή ποσότητα στα δάχτυλά σας και κάντε απαλό μασάζ για λίγη ώρα με κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο λαιμό και ντεκολτέ. Ξεβγάλτε πολύ καλά με χλιαρό νερό, πλύνετε το πρόσωπό σας, και απλώστε τον ορό περιποίησης και την ενυδατική σας κρέμα. Κάντε απολέπιση σε σώμα και πρόσωπο και θα δείτε το δέρμα σας να γίνεται απαλό, την επιδερμίδα σας να λάμπει και να είναι πιο λεία από ποτέ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου