Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Το ιδανικό ταίρι σύμφωνα με την αστρολογία

Το να κατανοήσουμε τι κάνει δυο ανθρώπους «συμβατούς» ερωτικά σύμφωνα με το ζώδιό τους, μπορεί να αποδειχθεί ευκολότερο απ’ ότι νομίζεις. Ένας από τους παράγοντες-κλειδιά στην αστρολογία, είναι να χρησιμοποιήσουμε τα τέσσερα στοιχεία, ώστε να καθορίσουμε πόσο καλά θα τα πάμε με τον άνθρωπο που αγαπάμε, συνεργαζόμαστε ή είμαστε απλά φίλοι.



Φωτιά, αέρας, γη και νερό
Τα στοιχεία αυτά είναι τέσσερα και σε αυτά υπάγονται από 3 ζώδια στο καθένα. Φωτιά, αέρας, νερό και γη. Σε πρώτη φάση γνωρίζουμε ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε μια αρμονική σχέση με κάποιον που ανήκει στο ίδιο στοιχείο με εμάς. Στη συνέχεια, το επόμενο ταίριασμα γίνεται ανάμεσα σε στοιχεία που ταιριάζουν μεταξύ τους – φωτιά με αέρα και γη με νερό.
Τα ζώδια της φωτιάς είναι ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης. Τα ζώδια αυτού του στοιχείου επιθυμούν την ελευθερία. Η φωτιά αντιπροσωπεύει τις δυνατές επιθυμίες και τον ενθουσιασμό.
Τα ζώδια του αέρα είναι οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος. Και αυτό το στοιχείο επιθυμεί την ελευθερία αλλά με διαφορετική έκφανση. Ο αέρας αντιπροσωπεύει την ελεύθερη σκέψη.
Τα ζώδια της γης είναι ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως. Τα ζώδια αυτού του στοιχείου χρειάζονται ασφάλεια. Η γη αντιπροσωπεύει τα υλικά αγαθά και τα πρακτικά ζητήματα.
Τα ζώδια του νερού είναι ο Σκορπιός, οι Ιχθείς και ο Καρκίνος. Τα ζώδια αυτού του στοιχείου χρειάζονται και αυτά ασφάλεια αλλά σε διαφορετικούς τομείς. Το νερό αντιπροσωπεύει τα συναισθήματα.

Αταίριαστοι συνδυασμοί
Με ζώδια αντίθετα μπορείς να ζήσεις την εμπειρία μιας σχέσης με πολλές διακυμάνσεις. Το πιο πιθανό είναι να έχετε μια έντονη σχέση, είτε αρνητικά  έντονη είτε θετικά. Κάθε ζώδιο έχει άλλα δύο ζώδια που ταιριάζει λιγότερο. Ένας εύκολος τρόπος για να βρεις ποια είναι αυτά, είναι βρίσκοντας το τρίτο ζώδιο στη σειρά πριν και μετά από το δικό σου. Εξ’ αιτίας όλων αυτών των παραγόντων που ορίζουν  την διαφορετικότητα, οι δυσκολίες να ταιριάξουν τα τρία ζώδια μεταξύ τους, είναι πολύ μεγάλες τόσο στον έρωτα όσο και στις επαγγελματικές συνεργασίες.
Ωστόσο δεν είναι αδύνατο να τα πας καλά με ζώδια που δεν ταιριάζουν με το δικό σου. Απλά θα πρέπει να αντιμετωπίσετε και να ξεπεράσετε περισσότερες δυσκολίες. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι λιγότερο σημαντικό στον επαγγελματικό τομέα, ανάλογα βέβαια με το είδος της επαγγελματικής σχέσης. Ισότιμοι συνεργάτες μπορούν να καταφέρουν να συνεργαστούν με επιτυχία ακόμα κι αν βρίσκονται σε αντίθετα ζώδια και στοιχεία, ενώ όταν ο ένας από τους δύο βρίσκεται σε θέση ανώτερη, οι αστρολογικές δυσαρμονίες είναι μάλλον βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν εντονότερες αντιθέσεις. Πάντως οι συνεργασίες μεταξύ ανθρώπων που ανήκουν σε ταιριαστά ζώδια και συμπληρωματικά στοιχεία είναι πάντα αρμονικότερες και πιο επιτυχημένες.
Ο έρωτας είναι ένα πράγμα και η ερωτική χημεία κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι πολύ πιθανό να βιώσεις μια έντονα σεξουαλική σχέση με έναν άντρα με ασύμβατο ζώδιο με το δικό σου. Αλλά όταν η σπίθα σβήσει, η σχέση είναι πολύ πιθανό να τελειώσει μαζί με το τέλος της σεξουαλικής έλξης. Η φωτιά με το νερό δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» μείγμα στο κρεβάτι. Έξω από αυτό, αυτοί οι τόσο διαφορετικοί άνθρωποι με τις έντονες προσωπικότητές τους είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα βρουν μαζί την ευτυχία.


Παρορμητικά, σταθερά και μεταβλητά ζώδια
Ένας άλλος τρόπος να βρεις την «συμβατότητά» σου με άλλα ζώδια είναι χρησιμοποιώντας την ιδιότητα, γνωστή στην αστρολογία και ως quadruplicities, ή ομάδες των τεσσάρων. Υπάρχουν τρεις τέτοιες ιδιότητες: παρορμητική, σταθερή, μεταβλητή.
Παρορμητικά είναι τα ζώδια: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως. Τα ζώδια αυτά αγαπούν να δημιουργούν.
Σταθερά είναι τα ζώδια: Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος. Τα ζώδια αυτά αγαπούν να σταθεροποιούν και να διατηρούν κάτι που έχει δημιουργηθεί καθώς επίσης να αντιστέκονται και να υπομένουν.
Μεταβλητά είναι τα ζώδια: Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθείς. Τα ζώδια αυτά επιχειρούν να αλλάξουν και να προσαρμόσουν υπάρχουσες καταστάσεις.

Γνωρίζοντας λοιπόν το ζώδιο, το στοιχείο και την ιδιότητα ενός ανθρώπου, μπορείς να βγάλεις αρκετά ασφαλή συμπεράσματα και να ξέρεις τι να περιμένεις από μια σχέση μαζί του, οπλίζοντας τον εαυτό σου με εκείνα τα εφόδια, που θα σας βοηθήσουν να θεμελιώσετε μια επιτυχημένη σχέση, είτε αυτή είναι ένας μεγάλος έρωτας, είτε μια επιτυχημένη επαγγελματική συνύπαρξη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου