Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Θα πρέπει να ξεχάσουμε την αγορά όπως την ξέραμε έως τώρα....



Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι παλιές καλές εποχές, με το ταμείο στο τέλος της ημέρας γεμάτο, περάσανε και ίσως να μην έρθουνε ποτέ ξανά!
Ίσως είναι σκληρό να το σκεφτείτε, όμως όσο πιο γρήγορα το αποδεχτείτε τόσο καλύτερο για την επιχείρηση σας.
Θεωρώ λοιπόν θα πρέπει να ξεχάσουμε την αγορά όπως την ξέραμε έως τώρα. Θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά βάση των νέων συνθηκών που διαμορφώνονται. Οι νέες αυτές συνθήκες θέλουν τον καταναλωτή περισσότερο προσεκτικό στις αγορές του. Πλέων δεν δαπανάει χρήματα σε καταναλωτικά αγαθά με τον ρυθμό που το έκανε πριν. Προσέχει περισσότερο που ξοδεύει τα χρήματα του και σε ποιους! Προσέχει τις τιμές και είναι διατεθειμένος να ξοδέψει περισσότερο χρόνο ώστε να βρει το προϊόν που θέλει σε χαμηλή τιμή και σε καλή ποιότητα.
Τι κάνουμε λοιπόν; Πως αντιμετωπίζουμε την κατάσταση αυτή; Η απάντηση είναι Αναλαμβάνουμε δράση! Δεν καθόμαστε άπρακτοι. Προσαρμοζόμαστε. Αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα της αγοράς και του κόσμου. Δεν χάνουμε τον χρόνο μας κλαίγοντας για την κακή μας τύχη και βρίζοντας τους πολιτικούς της χώρας μας (όχι ότι δεν το αξίζουν). Επικεντρωνόμαστε στην λύση και όχι στο πρόβλημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου