Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Το Ζώδιο Του Μήνα: Ζυγός

Ο Ζυγός είναι το δεύτερο ζώδιο μετά τους Διδύμους που ανήκει στον αέρινο κύκλο, τον οποίο συμπληρώνει ο Υδροχόος . Αν οι Δίδυμοι είναι ο απόλυτος αεριώδης ανεμοστρόβιλος, ο Ζυγός είναι ο άνεμος της αλλαγής που στον Υδροχόο γίνεται άνεμος πλεύσης. Πρόκειται για παρορμητικό, αρσενικό ζώδιο της ημέρας. 


Είναι το 7ο του ζωδιακού κύκλου, κυβερνάει λοιπόν τον 7ο Οίκο των συνεργασιών. Πρόκειται για ένα ζώδιο με πολλές αντιφάσεις, είναι για την ακρίβεια ο ορισμός των αντιφάσεων, με τις οποίες τα πάει πολύ καλά.
Ο Ζυγός είναι το μόνο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου που δεν έχει ζωικά χαρακτηριστικά . Το σύμβολό του είναι μια ζυγαριά, κάτι που υπονοεί ότι στην ουσία έχει έλλειψη συναισθήματος. Και είναι αλήθεια ότι ο Ζυγός δεν περιέχει στον πυρήνα του, στην βαθιά του ύπαρξη κάποιο συναίσθημα, γιατί στην προσπάθεια να καταλάβει τους πάντες, έχει όλα τα συναισθήματα, και στην ουσία τα ακυρώνει.
Η λέξη κλειδί του Ζυγού είναι ισορροπία . Όμως ο ίδιος δεν βρίσκεται σε κατάσταση ισορροπίας, την αναζητά μέσα από την εμπειρία και την σύζευξη ανόμοιων ροπών. Είναι ένα ζώδιο που αγαπά τα άκρα – θέλει να έχει την εμπειρία της ακραίας φτώχειας, του πλούτου, του έρωτα, αλλά και της απομόνωσης.
Ο Ζυγός είναι ένας διψασμένος μαθητής της ζωής και της γνώσης. Η ανάγκη του να μαθαίνει καινούρια πράγματα είναι ακόρεστη. Υπό αυτήν την έννοια δεν τον πειράζει να παθαίνει κακό, έχει την δυνατότητα να βγαίνει έξω από τον εαυτό του και να βλέπει τις όποιες κακοτυχίες από την άποψη του παρατηρητή.
Σαν παρορμητικό ζώδιο που είναι κάνει πολλά λάθη στην βιασύνη του να πάρει αποφάσεις . Το να πάρει μια απόφαση βέβαια ο Ζυγός  είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Κανονικά θα ήθελε, όταν είναι σε δίλημμα, να κάνει πράξη και τα δύο ενδεχόμενα που του ανοίγονται μπροστά του, για να δει και τις δύο εξελίξεις. η δυσκολία του να αποφασίσει τον κάνει πολύ αναβλητικό σε όλα, και τελικά όποια απόφαση πάρει είναι κάτω από την πίεση του χρόνου, δεν έχει ωριμότητα και κινεί την μοίρα του με τρόπους που δεν μπορεί να τους ελέγξει.
Ως ζώδιο περιέχει σαφώς έναν δυισμό, τα δύο τάσια της ζυγαριάς σημαίνουν ότι στον Ζυγό ισορροπούν όλα τα αντίθετα.
Στον έρωτα είναι πολύ ανοιχτός, δεν έχει το θέμα της πίστης πολύ υψηλά στις προτεραιότητές του, ο ίδιος όμως ζηλεύει πολύ ακόμα και αν δεν το δείχνει. Έχει μια κάποια εκδικητικότητα, καθώς γειτνιάζει με τον Σκορπιό και παίρνει από αυτόν την ένταση των συναισθημάτων, την οποία όμως την φιλτράρει μέσα από μια κάποια λογική.
Κυβερνήτες του ζωδίου είναι η Αφροδίτη, ο Ερμής και ο Ουρανός . Από την Αφροδίτη έρχεται η ομορφιά που συνήθως τους συνοδεύει και η καλαισθησία, από τον Ερμή η καλή δυνατότητα επικοινωνίας και από τον Ουρανό η ανεξάρτητη φύση τους.
Ο Ζυγός επαγγελματικά μπορεί να ασχοληθεί με ένα πλήθος δραστηριοτήτων, είναι εξαιρετικά καλός στον χειρισμό του λόγου, αγαπάει την τέχνη και ταυτόχρονα αγαπάει πολύ τις δημόσιες σχέσεις. Για να αναπτύξει τα ταλέντα του και τις δεξιότητές του θέλει πολύ μεγάλη υποστήριξη γιατί νοιάζεται πολύ για την γνώμη των άλλων. Δεν μπορεί να κάνει πράγματα από μόνος του, χρειάζεται συνεργασίες . Δεν έχει το κουράγιο να ξεκινήσει κάτι αν δεν έχει έναν πιστό συνεργάτη.
Στο ζήτημα της φιλίας είναι πολύ ακραίος. Την φιλία την θεωρεί σημαντικότερη από τον έρωτα και μπορεί να φτάσει σε βαθμό θυσιαστικό για τους φίλους του. Προτιμάει να κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει όταν τον αδικούν, αλλά αν αποφασίσει ότι κάποιος τον έχει βλάψει ή προδώσει διακόπτει αυτόματα την σχέση και δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία.
Σε κοσμικό και συλλογικό επίπεδο ο Ζυγός συμβολίζει το πέρασμα από την ατομικότητα στο συλλογικό επίπεδο. Επιδιώκει να φέρει τον κόσμο των αντιθέτων σε αρμονία και συνεργασία και από την άλλη, ταυτόχρονα, να κρατήσει την ατομικότητα του καθενός μέσα σε συλλογικές δομές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου