Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Οταν το μυαλό των γυναικών ταξιδεύει αλλού στο σεξ

Συχνά οι άνδρες κατηγορούν το ασθενές φύλο ότι το μυαλό τους ταξιδεύει τις περισσότερες φορές της ημέρας. Και απ' ό,τι φαίνεται επιστημονικά, όχι άδικα, αφού έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι το μυαλό των γυναικών στριφογυρίζει διαρκώς σε διάφορες σκέψεις, άσχετες με τις ερωτικές δραστηριότητες. Η μεγάλη απορία όμως των επιστημόνων ήταν τι μπορεί να σκέφτονται οι γυναίκες την ώρα του σεξ.

Έρευνα που έκαναν σε 2.000 γυναίκες, μέσω ερωτηματολογίου, μία στις τρεις ομολόγησε πως ενδόμυχα την κρίσιμη εκείνη ώρα κριτικάρει τα προσόντα του συντρόφου της.
Η ίδια έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως το μέγεθος των ανδρικών προσόντων τελικά απασχολεί πολλές γυναίκες, ακόμη και αν δεν το παραδέχονται ανοικτά. Ενδόμυχα, επισημαίνουν οι ερευνητές, το ασθενές φύλο ασκεί κριτική για το... μέγεθος, χρησιμοποιώντας ανάλογα το συγκριτικό ή υπερθετικό βαθμό.
Εκτός από το μέγεθος, τις γυναίκες φαίνεται ότι τις απασχολούν και οι σεξουαλικές επιδόσεις. Οπως προέκυψε από τις πιπεράτες απαντήσεις των γυναικών, που συμμετείχαν στην έρευνα, μία στις πέντε, όταν οι επιδόσεις δεν είναι εκείνες που θα ήθελαν, αναρωτιούνται γιατί σπατάλησαν τόσο χρόνο στα ψώνια για να αγοράσουν... σέξι εσώρουχα.
Ακόμη ένα στοιχείο που προέκυψε είναι ότι οι ίδιες οι γυναίκες δεν διστάζουν να ομολογήσουν ότι την ώρα του σεξ, ειδικά όταν τα φώτα είναι αναμμένα, προβληματίζονται για τα επιπλέον κιλά, αλλά και για την «κυτταρίτιδα» στα διάφορα σημεία του σώματος.
«Φαντασιώσεις» με κάποιον άλλο
Μια μειοψηφία απάντησε πως φαντασιώνεται κάποιον άλλον και όχι το συγκεκριμένο ερωτικό σύντροφο, ενώ δεν έλειψαν και οι απαντήσεις εκείνων των γυναικών που το μυαλό τους ταξίδευε στο κινητό και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου