Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Διακοπές τον Σεπτέμβριο

Οι τιμές είναι χαμηλότερες, τα πλήθη έχουν αποχωρήσει, οι υπηρεσίες είναι πιο «ανθρώπινες» και τα μπάνια κατά γενική ομολογία απολαυστικότερα, μακριά από τα αυγουστιάτικα μελτέμια και την ασφυκτική ζέστη. Τα παραπάνω δεν είναι απλώς… «παρηγοριά στον άρρωστο» για όσους δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια τους «περιζήτητους» καλοκαιρινούς μήνες. Ο Σεπτέμβριος είναι όντως ιδανικός μήνας διακοπών, και για έναν λόγο παραπάνω: Εκεί που οι άλλοι… σταματούν και έχουν επιστρέψει ευχόμενοι «καλό χειμώνα» και άλλες κλισέ ευχές ο ένας στον άλλο, εσείς παίρνετε την γλυκιά εκδίκησή σας, νιώθοντας πως το δικό σας καλοκαίρι μόλις τώρα φτάνει στην κορύφωσή του. Και εμείς σας έχουμε τέσσερις ιδανικούς προορισμούς που ανταποκρίνονται στα ταξιδιωτικά standards του Σεπτεμβρίου. 



Σπέτσες

Σεπτέμβριος και Σαρωνικός πάνε αναμφισβήτητα πακέτο. Δεν είναι μόνο ότι μπορούμε να βρούμε φθηνότερα δωμάτια στο πιο ακριβοθώρητο νησί στην «γειτονιά» της Αττικής, αλλά και η γιορτή της Αρμάτας που στήνεται στις Σπέτσες κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ανάγοντας το ταξίδι σε εμπειρία φιέστας. Τι να κάνετε: Θα βολτάρετε στην κομψή περαντζάδα της Ντάπιας, του νέου λιμανιού του νησιού με τα υπέροχα καπετανόσπιτα και τις λιθόστρωτες διαδρομές που φτάνουν ως το παλιό λιμάνι. Θα επισκεφθείτε το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας και το Μουσείο των Σπετσών για να πάρετε γεύση από την Ιστορία του νησιού. Θα σεργιανίσετε τα σοκάκια με τις γραφικές αυλές, τα φουντωτά λουλούδια και τα βοτσαλωτά ψηφιδωτά και θα επιχειρήσετε περιπάτους στην ενδοχώρα με τους πευκώνες και τα μεθυστικά τους αρώματα. Τέλος, αν βρεθείτε στο νησί από τις 8 ως τις 14 Σεπτεμβρίου, θα παρακολουθήσετε τους εορτασμούς της Αρμάτας, που κορυφώνονται το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου με την αναπαράσταση της ναυμαχίας του 1822 και της πυρπόλησης της ναυαρχίδας συνοδεία εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων. Οι βουτιές: Θα κολυμπήσετε στον κοντινό στη Ντάπια Άγιο Μάμα, την παραλία Βρέλλος ή τους Αγίους Αναργύρους αν προτιμάτε τις οργανωμένες πλαζ και στη Ζωγεριά ή το Λιγονέρι αν ψάχνετε πιο απόμερα μέρη για ήσυχες βουτιές. 


Πώς θα πάτε: Με flying dolphin από τον Πειραιά σε περίπου δύο ώρες και τιμή στα 70€ μετ’ επιστροφής ή εναλλακτικά οδικώς ως την Κόστα της Πελοποννήσου και από εκεί με καραβάκι που περνά απέναντι σε λίγα λεπτά.

                                                         

Τήνος

Τώρα που ο «πυρετός» του Δεκαπενταύγουστου και τα πλήθη των προσκυνητών στην Παναγία έχουν αποχωρήσει, μπορούμε να εντρυφήσουμε στην πραγματική γοητεία της Τήνου ως νησιωτικού προορισμού. Τι να κάνετε: Θα εξερευνήσετε την μαγευτική ενδοχώρα της Τήνου που κρύβει καταπράσινα χωριουδάκια με τρεχούμενα νερά, θέαμα μάλλον σπάνιο στις άνυδρες Κυκλάδες. Η Κάρδιανη με τα ψηλά πλατάνια και τις πηγές, ο Πύργος με το μουσείο του γλύπτη Χαλεπά, ο Αρνάδος με τις ατμοσφαιρικές στοές και ο Βώλακας με τα αλλόκοτα βράχια είναι οι απαραίτητες στάσεις, ενώ οι φίλοι του sightseeing δεν θα παραλείψουν την επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης στα Κιόνια, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Τσόκλη και το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών, με έργα των Γύζη, Χαλεπά, Βιτάλη κ.α. Οι πιο αθλητικοί εξ υμών, σημειώστε πως στις 14 Σεπτεμβρίου οργανώνεται το πρώτο μεγάλο αθλητικό γεγονός του νησιού, το Εξωμεριά Trail Race που σας καλεί σε έναν αγώνα 20 χιλιομέτρων υπέροχης φύσης και νησιωτικού τοπίου. Δείτε επίσης εδώ μια μοναδική περιήγηση στην άγνωστη Τήνο των οικισμών-φαντασμάτων.  Οι βουτιές: Στην χρυσή αμμουδιά του Αγίου Πέτρου, στην εξωτική Απηγανιά, στον βοτσαλωτό όρμο του Γιαννάκη και στον Άγιο Φωκά, αν προτιμάτε τις οργανωμένες παραλίες.

Πώς θα πάτε: Με τα πλοία της γραμμής από Πειραιά (από 63€ μετ’ επιστροφής σε περίπου 4.45’) ή από Ραφήνα (από 48€ σε περίπου 4 ώρες).



Μάνη

Και στεριανός προορισμός, χωρίς να περάσουμε την ταλαιπωρία του πλοίου, και υπέροχες παραλίες, για να μη μας λείψει η αίσθηση καλοκαιριού, και φημισμένη φιλοξενία σε πυργόσπιτα και εντυπωσιακά μεσαιωνικά χωριά. Τι θα λέγατε για αυλαία καλοκαιριού στην αρχοντική Μάνη; Τι να κάνετε: Θα ξεκινήσετε τις βόλτες από το λιμανάκι του Γυθείου με τη νησιωτική αύρα και τα όμορφα ουζερί. Θα περιπλανηθείτε στον Κότρωνα, το παραθαλάσσιο χωριό με παραδοσιακή αρχιτεκτονική που κρύβεται σε έναν ήσυχο όρμο και θα εξερευνήσετε τη Μέσα Μάνη, με την γραφική Αρεόπολη να υψώνει εντυπωσιακούς πύργους στα λιθόστρωτα σοκάκια της, το Λιμένι με τα γαλανά νερά και τα απόκρημνα βράχια και το καταπράσινο Οίτυλο, χτισμένο αμφιθεατρικά εκεί που η Μέσα Μάνη συναντά τη Μεσσηνιακή. Οι βουτιές: Η Αγία Βαρβάρα με την εντυπωσιακή απόχρωση του νερού, η Καλογριά με την παχιά άμμο, το γραφικό Λιμένι, ο μικρός βοτσαλωτός κολπίσκος Αλύπα και ο γαλαζοπράσινος Κότρωνας είναι λίγες μόνο από τις μαγευτικές παραλίες της Μάνης



Πήλιο

Πάντα αποτελούσε αγαπημένη μας «καβάτζα» για εξορμήσεις παντός καιρού: Το Πήλιο συνδυάζει τέλεια βουνό και θάλασσα, βρίσκεται σε βολική τοποθεσία από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας κι αν ξεκινάτε και διαθέτει γραφικά χωριουδάκια, δάση που όσο πλησιάζει το φθινόπωρο χρυσαφίζουν και καρτποσταλικές παραλίες. Αλλά τα τελευταία χρόνια γίνεται ακόμη πιο αγαπημένο μας, χάρη στις φοβερά χαμηλές τιμές του, που μας επιτρέπουν να κάνουμε διακοπές χωρίς ενοχές. Τι να κάνετε: Θα εξερευνήσετε χωριουδάκια όπως το καταπράσινο Χορευτό που καταλήγει σε καταγάλανα νερά, την Νταμούχαρη με τους δύο κολπίσκους και την εξωτική γοητεία, την Τσαγκαράδα και το Μούρεσι με τα δάση από καστανιές - που τώρα είναι και η εποχή τους, οπότε δεν αποκλείεται να πετύχετε κάποια τοπική γιορτή συνοδεία άφθονου τσίπουρου – και τον κοσμοπολίτικο Άγιο Ιωάννη με τα σπιτάκια με τις κόκκινες στέγες και την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. Οι βουτιές: Την παράσταση κλέβει ο Μυλοπόταμος κοντά στην Νταμούχαρη, με τα εντυπωσιακά γαλάζια νερά και τα κωνοφόρα που φτάνουν ως τα βράχια της παραλίας. Εξίσου όμορφες όμως είναι και οι παραλίες του Αγίου Ιωάννη, αν ψάχνετε περισσότερη άνεση και «ζωή», το Παπά Νερό με τις ιδιαίτερες αποχρώσεις των νερών του, η Μουρτιά με τις φημισμένες ψαροταβέρνες δίπλα της, το Χορευτό, η Ανάληψη και η εναλλακτική Παρίσαινα. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου